Свещи плаз – разходка до седмото небе.

Гледам прогнозите вечерта и навсякъде ще става. Повсеместно духа слаб до никакъв вятър. Има група за Вихрен, но ние вече трябваше да сме там или да тръгнем в 4-5 часа сутринта. От друга страна нямам свестни зимни дрехи или обувки. Колкото и да ми се иска тази опция отпада. На Коняво е хубаво, но не ми се ходи там. Ще го оставим за пролетта или лятото.

Срещата е 9:00 часа на Джъмбо посока Златица. Ставам малко по-рано, за да мога да взема Диди. На срещата сме точни (о чудо). Оказва се, че бай Иван има “менъджерска” работа и не може да ни качи. Тръгваме с две коли, едната ще оставим на хотела, а другата на х. Кашана. Екипът сме аз, Диди, Весо и Милко.

Разходката отнема между 2 и 3 часа в зависимост кой го върви и дали има много сняг. Пътеката е част от Ком-Емине и е доста красива. Върви се по билото на планината. Погледът ти стига хоризонта и на север и на юг. Разминаваме се с някой друг облак по пътя.

За жалост стопът е тегав и спешаваме нагоре 🙂

Избрах лош маршрут и трябваше да прегазим през един сняг. Обувките и панталонът ми станаха вир-вода. Другите бяха далеч по-добре подготвени.

През цялото време върхът беше чист и излитането изглеждаше, че ще е без никакви драми. В равнината облаците бяха на ниско и като пуканки. Срещнахме няколко коньове по пътя. Гледат ни с голям интерес. На тях им се лети 🙂

За жалост когато стигаме върха, един голям “дебелак” се настани на старта. Видимостта малко, но Райчо се вижда през облаците от време на време. Изскочиха едни мили хора с песни и байрак. Супер забавна групичка от лелки и чичковци планинари. Полафихме си и ни дадоха трибагреника да си направим една снимка и ние.

Нямаше видимост, но бях сигурен че напред ще се избистри. Имахме уреди и компаси и нямаше да е голяма драма. Летял съм и преди там, проблеми с долитане също няма. Следва гранд финалът на нашето приключение 🙂

Като цяло хубава разходка си направихме. Всички излетяха и кацнаха успешно. Личният състав и техниката са налице. Докато се прибираме към Мордор и си мисля за горещия душ дето ме чака 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *